Just nu tar jag inte emot manus för lektörsläsning.

Behöver du hjälp för att komma vidare med ditt manus? Har du svårt med gestaltning? Är du osäker på om dramaturgin håller? 

Jag erbjuder lektörsläsningar för prosa. Jag jobbar som lektör för bokförlag, men även för privatpersoner. I arbetet med din text läser jag utifrån olika perspektiv (språk, stil, berättarteknik, karaktärsutveckling, dramaturgi) och skriver sedan ett lektörsomdöme som bl.a. innehåller en analys av texten och konkreta förändringsförslag. Omdömets längd blir 2–8 A4-sidor beroende på önskad prisklass. Du väljer själv om du vill skicka ett färdigt manus eller ett manus som är under arbete. Jag har flera års utbildning och erfarenhet av textläsning. 

Prismall Lektörstjänst

Alternativ 1
20 kr per sida + 25 % moms
Jag skriver ett lektörsomdöme på ca två A4-sidor. Ange manusets längd i ord, genre samt dina kontaktuppgifter. 
Gäller för manus över 100 sidor. För manus under 100 sidor tillkommer en startavgift på 500 kronor.

Alternativ 2
500 kr + 25 kr per sida + 25 % moms
Jag kommenterar löpande i hela manuset och skriver ett lektörsomdöme på minst tre A4-sidor. Ange manusets längd i ord, genre samt dina kontaktuppgifter.

Alternativ 3
2500 kr + 25 kr per sida + 25 % moms
Jag kommenterar löpande i hela manuset och skriver ett lektörsomdöme och en djupare analys av texten på minst åtta A4-sidor. Ange manusets längd i ord, genre samt dina kontaktuppgifter.

Kontakt
yrsa@yrsakeysendal.se
Skicka in ditt manus i Wordformat med 1,5 i radavstånd, storlek 12 pt i Times New Roman med standardmarginaler.

Referenser

Julia Wickholm
”Vill först börja med att säga ett stort tack för ditt utlåtande! Känns bra och jag håller med dig i det jag nu läst. Det känns verkligen som att du ser min text. Tror det bara kan bli bättre nu. Du sätter fingret tydligt på problemet. Jag är väldigt, väldigt nöjd och tacksam.”
Köp ”Olivia för alltid” här.

Sanna Zitron
”Jag har varit så nervös inför att läsa igenom detta, gjorde detta nu och blev så varm i kroppen. Först och främst: TACK SÅ HIMLA MYCKET. Det var en fröjd att läsa detta. Du ska veta att du har talang. Jag blev rörd både av hur du tagit del av mitt manus och hur du förmedlar detta till mig, både som författare och läsare.”

Hannes Eder
”Efter att min fru varit ’färdig’ i ett års tid med sitt stora romanprojekt fick hon Yrsas lektörshjälp i födelsedagspresent. Det var precis den ömsinta spark i rumpan hon behövde för att förstå att hon åstadkommit något storslaget som bara behövde vridas några grader för att finna sin sanna form.”